WAT IS CAR DETAILING?

Een detailer gaat verder waar de poetser stopt. Zoals het woord detailing omschrijft, gaat het om de details! Een correcte en goede detail behandeling bestaat uit een aantal stappen, welke zorgen voor een veilig en optimaal resultaat.

Het wasproces 

Om de auto op een veilige manier te wassen (het minimaliseren van waskrassen staat centraal) wordt gebruik gemaakt van de 3-emmer methode. Dit houdt in dat er twee emmers gebruikt worden voor de lak van de auto en één emmer voor de wielen. Tevens wordt de auto gewassen met ph-neutrale shampoo en gedroogd met zachte microvezel droogdoeken en warme lucht. 

Het kleiproces 

Na het wassen van de auto wordt de lak verder gereinigd met een speciale autoklei. Deze klei verwijdert het resterend hardnekkig vuil, welke in de loop der tijd is gaan nestelen in de lak. Hierdoor voelt de lak weer glad en egaal aan.

Polijsten 

Polijsten (ook wel lakcorrectie genoemd) is het verwijderen van krassen, swirls en hologrammen. Swirls en hologrammen worden ook wel spinnenwebben genoemd en zijn met name in direct zonlicht goed zichtbaar. Door middel van machinaal polijsten worden, met uiterste voorzichtigheid, zeer dunne laagjes lak weggehaald om zo de imperfecties te verwijderen. Door het polijstproces krijgt de auto zijn oorspronkelijke showroom glans weer terug. 

Lakverzegeling wax

Nu de auto er op zijn best uit ziet, is het noodzakelijk om een vorm van bescherming aan te brengen. De carnauba wax van het merk Swissvax (handgemaakt uit Zwitserland) zorgt voor een mooie en diepe glans, die uw auto voor maximaal 6 maanden bescherming biedt. Tevens gaat u merken dat de auto langer schoon blijft en makkelijker te onderhouden is. 

Lakverzegeling glascoating

De meest geavanceerde bescherming voor uw auto; de keramische coating (ook wel glascoating genoemd). Een glascoating is semi-permanent. Dit houdt in dat zodra de coating is aangebracht, deze niet zomaar verwijderd kan worden. De coating vervaagt pas na een aantal jaar. Hoeveel jaar, is afhankelijk van het gekozen type coating.
Een coating biedt bescherming tegen o.a. zure vogeluitwerpselen, uv straling en insecten.
Daarnaast geeft het tot op zekere hoogte bescherming tegen fijne krasjes en swirls.  
Let wel: voor het aanbrengen van een coating is het noodzakelijk dat de auto wordt gepolijst. Dit omdat de levensduur van de coating anders niet gegarandeerd kan worden.

Wielen diepreiniging en verzegeling

In onze studio kunnen de wielen van uw voertuig op professionele wijze gedemonteerd worden. Vervolgens kunnen de wielen aan de binnen en buitenkant worden gereinigd, en worden voorzien van een bescherming naar keuze; een wax of coating.